Δεν επετράπη η συμμετοχή ρωσικών εταιριών στη μεγαλύτερη έκθεση νέων τεχνολογιών στον κόσμο, στο Λας Βέγκας

Οι ρωσικές εταιρείες δεν θα εκπροσωπηθούν στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση νέων τεχνολογιών CES που πραγματοποιείται τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας μεταδίδει το BBC. Ο επικεφαλής της Consumer Technology Association, η οποία διοργανώνει την έκθεση, Γκάρι Σαπίρο δηλώνει ότι η Ρωσία εφέτος «δεν είναι ευπρόσδεκτη», λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Ο Σαπίρο δήλωσε επίσης ότι η απόφαση να μην επιτραπεί η συμμετοχή σε ρωσικές εταιρείες δεν ελήφθη εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ, αλλά επειδή αυτή ήταν η άποψη των διοργανωτών της έκθεσης. Ωστόσο στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν περισσότερες από δέκα ουκρανικές τεχνολογικές εταιρείες. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η CES είναι έτοιμη να δεχθεί ρωσικές εταιρείες, οι οποίες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετέφεραν την έδρα τους σε άλλες χώρες.

Η έκθεση της CES μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο ξεκινά αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, με περίπου 100.000 επισκέπτες και περισσότερους από 3.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν αυτό που ελπίζουν ότι θα είναι η επόμενη μεγάλη καινοτομία.

Από τους τεχνολογικούς κολοσσούς μέχρι τις μικρότερες νεοφυείς επιχειρήσεις, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ, αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρευρεθούν. Πρόκειται για έναν μπουφέ από έξυπνες ιδέες – και μερικές εντελώς τρελές.

Πέρυσι την έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 40.000 επισκέπτες , αριθμός που θεωρήθηκε χαμηλός, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς πριν την πανδημία οι επισκέπτες έφθαναν περίπου τις 200.000 κάθε χρόνο και οι διοργανωτές ευελπιστούν το 2023 να επιστρέψουν σ‘ αυτούς τους αριθμούς επισκεπτών.

Για το ευρύ κοινό η έκθεση ανοίγει τις πύλες της αύριο, ενώ για τους δημοσιογράφους και τους ειδικούς έχει ήδη ανοίξει.

Παλαιότερα οι Ρώσοι προγραμματιστές παρουσίαζαν συστηματικά τα επιτεύγματα τους στην CES. Για παράδειγμα το 2020 η ρωσική εταιρεία Yandex παρουσίασε εκεί το δικό της αυτοκίνητο χωρίς οδηγό. «Την τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ, το 2020, έκανα μια βόλτα στην πόλη με ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό που είχε αναπτύξει ο ρωσικός τεχνολογικός γίγαντας Yandex» λέει ο Σαπίρο.

admin_acert
Author: admin_acert